Információ
Hallod-e?
Hallásdifferenciáló program
Üdvözöljük a Hallod-e hallásfejlesztő programban! Ön most egy rövid bevezetőt olvas.
Ez a program mindenekelőtt önálló hallásdifferenciálásra, hallásfejlesztésre ösztönzi a gyerekeket.
Használat előtt be kell állítani néhány paramétert. A programot nem kell installálni, csak internet elérés kell hozzá.

Most pedig nézzük a feladatokat. A kezdő képernyőn választhatunk a feladatok között.
Először is ki kell választanunk, hogy "Hangok"-kal, "Hanghármasok"-kal vagy "Hangpárok"-kal akarunk-e dolgozni. Minden típushoz 5 feladat tartozik.

1. A "Hangok"-on belül választhatunk: "Hangfelismerés" vagy "Hang helye a szóban". Ha a Hangfelismerést választják, akkor a feladatok arról szólnak, hogy a megadott szóban szerepel-e a kiválasztott betű, vagy sem. Ha a "Hang helye a szóban"-ra kattintunk, a feladatok a kiválasztott hang elhelyezkedésére irányulnak (szó elején, közepén, vagy végén).

2. . A "Hangpárok"-on és a "Hanghármasok"-on belül csak "Hangok megkülönböztetése" típusú feladatokkal dolgozhatunk. Ezek a feladatok a szavakban elhangzó hangok megkülönböztetésére irányulnak.

A feladatok között a bal felső sarokban található nyilakra való kattintással mozoghatunk. Ha rákattintunk a képernyő jobb alsó sarkában található kislány fejre, elhangzik a feladat szövege. A képek nevére való kattintással megjelenik egy hangszóró ikon és hallhatjuk magát a szót. A feladat elvégzése után a jobb felső sarokban látható szmájlira kattintva megtudhatjuk, hogy helyesen oldottuk-e meg a feladatot. A feladatot a körforgás ikonra kattintva újból kezdhetjük. Minden feladatból vissza lehet lépni a kezdő képernyőre, ezt a bal felső sarokban található vissza nyílra való kattintással érhetjük el. A kilépéshez be kell csukni a böngésző ablakát.